Bedankt voor u toewijding!

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zetten zich voortdurend in om het leven en de gezondheid van andere mensen te verbeteren.

Het feit dat u Papiaments in uw praktijk wilt opnemen, is lofwaardig!

 

Cursus medisch Papiaments

Dit is een geweldige optie voor totale beginners, omdat we een minicursus geven over basis Papiaments voordat we in medische Papiaments basis duiken.

De cursus is bedoeld voor professionals die Papiaments willen leren en al bekend zijn met medische terminologie (artsen, geneeskundecursisten, verpleegkundigen, maatschappelijk hulpverleners en andere professionals uit de gezondheidszorg).

Als u een zorgverlener bent of er een wilt worden, begrijp u waarschijnlijk dat uw taalvaardigheid bij het beheersen van medisch Papiaments zal relevant zijn, vooral als u van plan bent om op de eilanden te werken.

U bepaalt welk Papiaments u wil leren, de etymologische PapiamentO van Aruba of de fonologische PapiamentU van Curaçao en Bonaire.

DE OPZET

       U leert basis Papiaments zoals getallen en eenvoudige vervoeging. Later ga u verder met complexere onderwerpen zoals lichaamsdelen, pijnbeoordeling, veelvoorkomende medische problemen, afspraken, noodgevallen en veel voorkomende reacties van patiënten en hoe u een gebruiksaanwijzing kunt geven.

-        U leert nieuwe vocabulaire, anatomische woordenschat, medische terminologie, arts-patiëntrelatie, cultuur en praktijk van specifieke woordenschat voor een betere dialoog met patiënten. Communicatietechnieken in de Papiaments taal zult u oefenen om te kunnen praten over ziektes, symptomen, behandelingen, etc.

-        Oefen blokken die praten o.a. over afspraken, behandeling, ziekenhuisopname, operaties en noodgevallen. De blokken hebben een dialooggedeelte en een verscheidenheid aan interactieve oefeningen waarmee u uw kennis kunt oefenen en vergroten. Elke blok heeft een hoofdstuk over woordenschat met de woorden en onmisbare uitdrukkingen waarmee u op een spontane en duidelijke manier kunt communiceren.

Tweetalig zijn in het door uw gekozen vakgebied zult u versterken met een superkracht - dat wil zeggen, in een noodsituatie cruciale realtime Papiaments informatie verzamelen zonder afhankelijk te zijn van de aanwezigheid van een vertaler.

Meer informatie over de opzet

Contact