Modern, eenvoudig en uniek!

√ op elk moment beginnen  √ in een korte periode √ in een kleine groep √ persoonlijke begeleiding √ veel aandacht voor alle cursisten en hun studieplan    √ lessen volgen in een huiskamer √ een kopje thee of koffie √ gezellige Caribisch muziek op de achtergrond √ U kan Papiamento of Papiamentu volgen van resp Aruba, Bonaire en Curaçao √ eenvoudige grammatica √ uitgekiende opbouw van de lessen  √ cursussen zijn op maat gemaakt om cursisten te helpen slagen!"

Volgens onze lesmethode leert u Papiaments op een andere manier dan gangbaar is in de meeste onderwijsmethodes en "zoals het volk Papiaments spreekt". Wij gebruiken geen traditionele lesboeken en u hebt geen woordenboek nodig.

Om onze lesmethode te volgen, hoeft u geen bijzondere vaardigheden te bezitten, behalve inzet en motivatie! De nadruk bij onze unieke cursussen liggen op het niveau van het kunnen spreken met familie, vrienden en zichzelf kunnen redden op vakantie. 

Onze lesmethoden laat u meer gebruik maken van uw rechterhersenhelft, dit maakt stressvrij leren mogelijk. Wij gebruiken onze rechterhersenhelft o.a. bij plezier, gezelligheid, avontuur en muziek: alle ingrediënten die bij de taal Papiaments horen.

Bij ons volgt u uw lessen in een huiskamer onder het genot van een drankje en met gezellige Caribische achtergrond muziek.

De taalvaardigheid wordt hiermee flexibel wat belangrijk is voor een vloeiend taalgebruik. Er wordt gebruikgemaakt van de gebiedende wijs, actie en concrete voorwerpen maken het leren makkelijk, leuk en duidelijk. Zo wordt met name de rechterhersenhelft aangesproken bij het leren van Papiaments, vanaf uw eerste les begint u in Papiaments te denken en spreken. Het geleerde wordt beter onthouden, doordat meerdere zintuigen gebruikt worden bij het aanleren. Het motorisch stelsel wordt tot grote activiteit aangezet en elke motorisch aangeleerde vaardigheid heeft een effect op de lange termijn.

Het gebruik van de gebiedende wijs, wordt meermalen gebruikt om het eigen maken van de Papiaments te versnellen en rollenspellen stimuleert het zelfstandig denken, u onthoudt beter.

Het doel van de cursussen is: "Dat u Papiaments leert begrijpen, lezen en spreken zodat u zich "thuis" voelt tussen de Arubanen, Bonerianen en Curaçaoënaars"

U leert een praktisch jargon gericht op familie, vriendschap en vakantie. U wordt vertrouwd gemaakt met de specifieke klank van het Papiaments en u leert de eenvoudige grammaticale regels. De cursussen zijn gericht op het spreken, begrijpen en verstaan van het Papiaments en het zelf maken van eenvoudige zinnen in herkenbare situaties.

Kleine groep zodat elke cursist de gelegenheid krijgt om te spreken en actief deel te nemen binnen de groep, terwijl er nog voldoende plaats is voor de persoonlijke aandacht van de docent(e).